Erfrecht
Het erfrecht gaat iedereen aan. Als een familielid overlijdt, krijgt u met erfrecht te maken. Het is van belang dat u op de hoogte bent van uw rechten en plichten. Als er geen testament is opgesteld, bepaalt de wet wie de erfgenamen zijn.

Op 1 januari 2012 is in Curaçao het nieuwe erfrecht ingegaan. Dat heeft een aantal ingrijpende wijzigingen met zich meegebracht. Om meer duidelijkheid te scheppen over het nieuwe erfrecht heeft Stichting Ken Uw Recht twee boeken uitgegeven.

Het nieuwe erfrecht
Het nieuwe erfrecht is niet toereikend voor alle persoonlijke wensen. Met een testament kunt u afwijken van de wettelijke regels.


Het Nieuwe Curaçaose Erfrecht

Auteur: Mr. Klazien van Zwieten

Dit boek beschrijft het erfrecht op een heldere en eenvoudige manier. Het is een handleiding om na te gaan of het maken van een testament noodzakelijk is. Het boek bevat 200 veel voorkomende praktijkvragen over de wijze waarop een nalatenschap vererft volgens het Nieuwe Curaçaose Erfrecht. Een van de ingrijpende wijzigingen is de afschaffing van de legitieme portie, het gedeelte van de erfenis waar een kind volgens het oude erfrecht altijd recht op had.

Lees meer over 'Het Nieuwe Curaçaose Erfrecht'


Wat kan ik bij testament regelen?

Auteur: Mr. Klazien van Zwieten

Dit boek is bestemd voor mensen die in Curaçao wonen en een testament willen maken. Bent u erfgenaam, executeur of bewindvoerder? Met ‘Wat kan ik bij testament regelen?’ gaat u na wat de betekenis van de testamentaire bepalingen is. In het boek beantwoordt Mr. Klazien van Zwieten 400 veel voorkomende praktijkvragen over wat er in een testament kan worden geregeld.

Lees meer over 'Wat kan ik bij testament regelen?'